T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİVAS / MERKEZ - Halis Gülle Anadolu Lisesi

HALİS GÜLLE KİMDİR?

 

             

     1933 yılında Sivas'ın Yarhisar köyünde doğan Halis Gülle 13 yaşında Sivas'a giderek uzun yıllar sürecek başarılı çalışma hayatına sergicilik ve seyyar satıcılıkla başladı. Sivas Taşhan'da açtığı manifatura mağazasıyla tekstil sektörüne giren Gülle, kısa sürede toptan ve perakende manifaturacılık işinde büyüdü. Açtığı mağazalara mal tedariki için gidip geldiği İstanbul'da iş bilgisi ve deneyimini arttırdı. Halis Gülle'nin sahip olduğu girişimcilik ruhu onu 1970 yılında İstanbul'a kadar getirdi. Hep hayalini kurduğu üretim işine satın aldığı tek bir tekstil makinesiyle başladı.

               

     Üretim çabasıyla geçen yıllar boyunca aile fertlerinin eğitimiyle ve hayır işleriyle yakından ilgilenerek ailesi ve ülkesi için faydalı bir insan olduğunu ispatladı. 1980'lerde dış ticaret hamlesinde yerini aldı. İplik ve kumaş boyama dışında enerji gibi sektörlerde sürekli yatırımlar yaptı ve yüzlerce insanın çalıştığı bir organizasyon kurdu.

               

     2005 yılında aramızdan ayrıldığı son güne kadar işinin ve ailesinin başında bulundu. Bugün Halis Gülle ismi yaptırdığı okullarda, camiilerde ve yurtlarda yaşamaya devam ediyor.

 

       Halis Gülle ailesine de büyük bir nasihati miras bıraktı; "Az çalışırsanız ancak karnınızı doyurursunuz. Çok çalışırsanız geleceğinizi kurtarırsınız."  Halis Gülle bayrağını taşıyan ailesi bu nasihatten hiç ayrılmadan çalışıyor, ülkesi ve insanı için iş ve hizmet üretiyor. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.01.2016 - Güncelleme: 13.10.2022 12:01 - Görüntülenme: 6780
  Beğen | 14  kişi beğendi